Miért csinál magának egy tanár weblapot? Részben technikai okokból. Elég egy webcím a névjegyemre, innen megnyílik az összes többi, amire beszélgetésekben, előadásokon utalni szoktam.  Pár mondat után jöhet a "Nézd meg a weblapomon...!" szöveg. Másrészt meg... de ez már nehezebb ügy... szóval egy sportiskola rajztanára néha túlmenni látszik néhány határon. Többet bicikliznek, nagyobb képeket festenek, vagy esetleg olyan dolgokról is beszélgetnek, amikről másutt talán nem esik szó. Sajnos  láttunk már példákat hasonló határsértésekre, amik bizony nem a gyerekekért voltak, ők csak asszisztáltak a tanári mániákhoz. Épp ezért, "minőségbiztosítási okokból", igyekszem minél többet megmutatni a munkánkból,  és persze a munkák mögött álló tanár személyesebb ügyeiből is. A "weblap" kinézete és áttekinthetetlensége elvileg lehetne szándékos is: "Jól van, na, megcsinálom, de nehogy már valaki tényleg átnézze!" - gyakorlatilag azért mégis inkább az időhiány dolgozik itt is. A szövegek közt van néhány szerkesztés alatt álló kézirat is, az átírandó szövegrészek pirossal jelezve.

Még egy "hivatali közlemény"

Ha valami érdekeset olvasok valahol, és kijegyzem, utána gondolok, "reflektálok", ezeket a reflexiókat időnként el is küldöm a szerzőknek. Nem várok rájuk választ, legfeljebb, ha szintúgy reflexiókat eredményezett. Időhiánnyal küszködünk mindahányan, beosztással élünk, meggondoljuk, mire jut időnk-mire nem. Néha ezek az üzenetek kifejezetten barátinak tűnhetnek, a levélíró egy új barátságban reménykedik, sajnos a levélírónak régi barátaira sem jut elég ideje, úgyhogy igyekszik minél barátságtalanabbul írni.

Született: 1953-ban, Medgyesegyházán. 

Lakcím: 5000 Szolnok, Aranyi s. u. 22.X.e 43.

Tel: 56/421-869 mobil: 70/5419741

Mail: vizuszol@freemail.hu

Legutolsó munkahely, ahová önkéntesként néha még visszamegy:

Széchenyi Körúti Általános Iskola, Sportiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény
T: 422886  munkahelyi mobil: 20/4366992 

Nyugdíj előtti foglalkozása: igazgatóhelyettes,  szaktanár (  rajz-festés-mintázás- festészet )

 

Család

Szakmai életrajz

Személyes ( mi a kedvenc eze-aza, de legfőképp: olvasmányai! Szemelvényekkel! Tessék beleolvasni!)

Főiskolai szakdolgozat. Medgyesegyháza lágyszárú növényei.

Receptgyűjtemény

Egy kis mozgóképes séta ahol bemutatom az iskolát egy régi Metszőkörösnek

1 rész - 2. rész

 

 

 

 

Írások

Vizuálpedagógiai Kapcsoskönyv program ( Lásd előző oldal)

Aktuális:

 A könyvek részben sajátjaim, részben a volt egyesületé. Az egyesületi könyvekért kapott összegek  a jogutód Széchenyi krt-i Sportiskolai Általános Iskola vizuális kultúra tantárgyának anyagköltségét fogják fedezni. (Számlát tudunk adni!) Ha valaki nem először nyitja meg a weblapomat, nem árt frissíteni, nehogy egy tárolt változatot nézzen, amiben ott vannak a már elkelt könyvek is.

És ahogy teljesült: Szolnok-Trieszt, 2015

Későbbi tervek

Archívum

Volt Széchenyis tanítványok névsora az iskolai évkönyvből ( Egyelőre 1982 és 2014 között van egy nagy szakadás, majd pótolom.)

Búcsúzóul. Képsorozat iskolai napjaimról. Készítette: Kádár-Csomor Gábor. https://www.youtube.com/watch?v=ibnj8pjmhPE

Alpok hágótúra 2009. Szöveges beszámoló

Illetve: http://cobranco.hu/ ezen belül: Filmek/Biciklitúrák/ Bringával Európa tetején /Svájc - Olaszország 2009/
(HD version 1280x720p avi)
Svájc - Olaszország - Liechtenstein /Alpok/ 2009 /vágatlan

Biciklitúrák, ahol csak bicajoztunk. (2005 Szolnok-Tihany, 2007 Szolnoktól vonattal a határig, innen Trieszt)

Nádas Péter: Világló Részletek-et is kijegyzeteltem, egyszer majd összerendezgetem őket, és - ha a kiadó engedélyezi - felteszem őket.

Nagyon érdekes!!!!!